Tineke Franssen

Wandelcoach en wandelend supervisor

In 2007 startte ik, Tineke Franssen, als zelfstandig  werkend coach, supervisor, trainer en interimmanager nadat ik 23 jaar in verschillende functies werkzaam was in de jeugd-hulpverlening. De focus van mijn werkzaamheden als ZZP-er is in de afgelopen jaren veranderd. In de eerste jaren was ik vooral actief als interimmanager en trainer en deed er, waar mogelijk, individuele en teamtrajecten naast.

Foto Tineke FranssenIn 2011 heb ik het roer omgegooid.
Ik besloot geen interim opdrachten meer aan te nemen en richtte me volledig op trajecten die wandelend in de natuur plaatsvinden, dáár waar ik zelf ook oplaad, ontspan en tot nieuwe inzichten kom. In de natuur kan ik me verwonderen en tot rust komen.

Regelmatig trek ik er alleen of samen met anderen op uit voor korte en lange wandeltochten.

Vanaf 2007 ben ik me als coach/ supervisor gaan bekwamen in het ‘Oplossingsgericht Werken’, waarbij de focus vooral ligt bij de gewenste toekomst en het gebruik van natuurlijke krachtbronnen die coachees, supervisanten of teams kunnen inzetten om hun doelen te bereiken.

Mijn samenwerking en inspirerende contacten met Hilde Backus van het Wandel Coach Bureau kreeg in die tijd ook vorm. ‘Ontdek je talent en wie je bent’ is een loopbaan coachprogramma dat ik sinds die tijd ook aanbied. Vanaf 2017 ben ik als co-trainer en supervisor betrokken bij de wandelcoachopleiding en de opleiding tot Register Wandelcoach van het Wandelcoachbureau.

Voor mijn start als ZZP-er schoolde ik me na de HBO-iw met een VO Management, Organisatie en Beleid (1994) en de VO Supervisiekunde die ik in 2000 afrondde. Ik verzorgde supervisietrajecten voor de SPH opleidingen aan de HRO en INHOLLAND en werkte als trainer “competentie vergrotend werken in de jeugdhulpverlening” o.a. voor het PI in Amsterdam.

Als ZZP-er volgde ik onder andere opleidingen in het oplossingsgericht werken bij Arnoud Huibers, verschillende cursussen voor Mindfulness en het geven van Mindfulness trainingen (bij Renske van Berkel 2012 en Hende Bauer 2016).

Ik ben geregistreerd supervisor bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC), FRA006-S en Registercoach  FRA006-RC, ook bij de LVSC.

In de afgelopen jaren begeleidde ik meer dan 500 mensen in veel verschillende functies en bedrijfstakken en tientallen teams, met name werkzaam in de zorg.