Wandelgebied de Broekpolder in Vlaardingen

Mooie en inspirerende natuur dicht bij huis

In Vlaardingen wandel ik in de Broekpolder. Een gebied dat dankzij een burgerinitiatief een bestemming heeft gekregen voor natuurontwikkeling en groene recreatie. In de dichtbevolkte Randstad is het een prachtig gebied geworden. Er grazen Schotse Hooglanders, er loopt een herder met zijn schaapskudde rond, en veel vogels bezoeken de plassen.

Ik vind het heel belangrijk dat we de natuur en het groen dat we in onze eigen omgeving hebben koesteren en behouden voor nu en latere generaties. Steeds meer onderzoeken laten zien hoe belangrijk groen voor ons welzijn is. In de natuur zijn doet goed. We herstellen sneller van ziekte, worden creatiever, rustiger en komen tot nieuwe inzichten.

We zijn geneigd ver te reizen voor de mooiste natuurgebieden, maar ook dichtbij huis kun je je laten verbazen en verwonderen door kleine en grote gebeurtenissen in de natuur.
Elke dag is anders!
Regelmatig zijn coachees verbaasd over dit gebied zo dicht bij de A20 en vertellen ze mij hoe verrijkend het is om in zo’n inspirerend gebied wandelend in gesprek te zijn.

Wandelen in de Broekpolder in Vlaardingen met Tineke Franssen

Als vrijwilliger voor de Federatie Broekpolder zet ik me ook in voor dit gebied en probeer ik mijn enthousiasme over te dragen op mijn stadgenoten.
Als Broekpoldergids begeleid ik natuurwandelingen door het gebied, twee keer in het jaar verzorg ik een stiltewandeling vroeg in de ochtend en soms ga ik mee op pad met de runderschouwers om te kijken waar de Schotse Hooglanders verblijven en hoe het met ze gaat.

Voor meer informatie over het gebied, de geschiedenis en de verschillende activiteiten bezoek de website van de Federatie Broekpolder.